Jul på Pinterest

Jag har under de senaste månaderna varit fullkomligt besatt av Pinterest. Behöver du inspiration för något är det bara att söka och du kommer finna. Problemet är att jag nu har pinnat så många saker, främst recept, som jag vill prova på under hösten/julen att det inte finns en chans att jag kommer hinna allt. Det är väl bara till att börja haha!
En sak jag såg var denna fantastiska present som en ska ge till någon kvällen innan jul. Det skulle verkligen vara min dröm att få öppna denna kvällen innan julafton, krypa in i en underbar julpyjamas, dricka en kopp julte ur en julig mugg och se en mysig julfilm. 
 
Fast nu när jag tänker på det hade det nog varit rätt omöjligt att ge mig något sånt eftersom jag med största sannolikhet kommer ha fixat allt innan julafton. Du kan tro att jag sitter i en julpyjamas och kollar på "Nu är det jul igen" varje år den 23 december... Nåja, det är en väldigt gullig idé i alla fall.
 
 
 
Julklappar | | Kommentera |

Nyttiga, julkryddade chocolate chip cookies

Julen är en tid för dekadens och julgodis i alla dess former. Jag är inte en som tycker att man ska begränsa sig under juletider men någonstans mellan alla lussebullar och fudge kan det vara trevligt att veta att man får i sig något som faktiskt innehåller bra saker för kroppen. (Även om Tomten är söt känner jag inte helt för att vara lika stor som honom när december är över). Dessa kakor är perfekta för de som håller sig borta från konstgjorda ingredienser, gluten/mjölkallergiker, veganer eller bara de som vill ha en god kaka. 
 
Du behöver:
 
4,7 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1/2 mogen banan
5 rutor mörk choklad (enligt orginalreceptet, jag själv använde 100g av ekologisk mörk choklad utan mjölk)
1 msk mandelsmör (enligt orginalreceptet, jag själv använde ekologiskt jordnötssmör med 99,3% jordnötter, resten havssalt.)
1 msk agavenectar
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära (använd gärna färsk om du har tillgång till det)
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk kanel
1 nypa Himalayasalt eller havssalt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Mosa halva bananen (frys in resten till ex. nyttig glass) och hacka chokladen.Smält kokosoljan i en kastrull och blanda med agavenektarn. Häll sedan i kryddorna och saltet och låt stå på svag värme. I en separat skål blanda mandelmjöl och bakpulver. Tillsätt sedan nötsmör och oljeblandningen och rör ihop. rör sedan ned bananen och tillslut chokladen. Placera degen på en plåt (cirka 1 msk per kaka) och grädda i cirka 15 minuter.
 
 
 
Det är en väldigt spröd kaka till skillnad från en typisk chocolate chip cookie och känns mycket lättare att äta. För mig ersätter den inte en vanlig CCC men är väldigt god i sig själv och definitivt något för alla juliga chokladälskare.
recept | | En kommentar |

Sneak peak

Gissa vad jag hämtade ut idag? Jag längtar till att duka med dem på julafton!Allmänt | | En kommentar |
Upp