Recept: Pumpapaj

Här kommer ännu ett recept som uppstod ur veckans pumpacarvings. Jag sa ju att jag använde mig av precis allt :) Låt mig säga hur gudomligt denna paj doftade när den stod i ugnen. Så juligt och mumsigt.
 
Du behöver:
 
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin (jag använde carlshamns mjölkfria för att göra pajen helt vegansk)
1-3 msk vatten
5,3 dl pumpapurré (köp färdig pumpapurré om du hittar det annars kan du ta pumpaköttet och slänga i en matberedare.
1 dl lönnsirap
0,5 dl mjölk
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen muskotnöt
1 nypa malen nejlika
1/2 tsk salt
3 msk majsstärkelse
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop margarinet (smöret), mjölet och vattnet till en pajdeg och tryck ut i en pajform. Grädda i ugnen i 10-15 min och ta ut och låt svalna. 
Sänk ugnen till 175 grader. Släng resten av ingredienserna i en matberedare och pulsera till en jämn konsistens. Häll ut i pajskalet och gräddda i ugnen i 60-65 min. Det är ok om pajen är lite dallrig när den ska ut. Låt stå tills den är helt avsvalnad. Gärna i kyl över natten. 
 
 
Jag avnjöt pajen med en klick sojagrädde airy.
recept | | En kommentar |

The Nightmare Before Christmas

Har ikväll myst till det med ett Halloween-igt Lush bad och nu ser jag och mamma Nightmare before christmas och vräker pop corn :) 

Skulle ni klassa den som en julfilm eller halloweenfilm? Jag ser den i alla fall vid Halloween varje år.Allmänt | | En kommentar |

Recept: Rostade pumpafrön

Efter jag skurit ut min fina Halloweenpumpa häromdagen var det ju inte mer än rätt att utnyttja innehållet i pumpan (slöseri är inte ok). Så jag tog fröna och rostade och pumpaköttet och gjorde en paj. Pajreceptet kommer upp om några dagar. Först ska vi fokusera på fröna. Detta är det enklaste receptet i världen (borsett från processen att gröpa ut pumpan och separera fröna från köttet)!
 
Du behöver:
 
En pumpa
rapsolja
salt
cayennepeppar
paprika (granulerad)
 
Gör så här:
 
Gröp ur pumpan och separera fröna från pumpaköttet. Skölj sedan av fröna i en sil och låt rinna av så gott det går. (För eventuellet över dem på en kökshandduk för att torka lite innan de ska rostas). Sätt ugnen på 175 grader och lägg sedan fröna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Droppa över så mycket olja du vill och strö sedan på saltet och kryddorna. Kasta fröna med händerna tills oljan och kryddorna är jämt fördelade och sätt in i ugnen 20-30 min beroende på hur rostade du vill ha dem. Ta ut och njut!
 
 
 
recept | | En kommentar |
Upp