Jullista

Jag hittade denna lista på Johannas julblogg och tänkte att det vore kul att svara på årets första jullista!
 
Längtar du efter snön?
Inte än nej. Det brukar inte komma förrän december/advent.
 
Vem vill du se som julvärd i år?
Jag har aldrig någon speciell i åtanke när det kommer till julvärdar. För mig är det en så liten del av julafton så det kan i princip vara vem som helst. Det enda jag ser av dem är minuten innan Kalle Anka när ljuset tänds. 

Planerar du att gå på julkonsert i år?
JA! Och inte vilken som helst. Det är julkonserternas julkonsert. Ni anar inte ens! Jag ska se Mariah "Freaking" Carey, the queen of christmas live i köpenhamn! Tänk er att jag kommer stå där och dansa och sjunga med till "All I Want For Christmas Is You" när hon står framför mig och sjunger den live. 

Firar du helst jul hemma eller borta eller spelar det ingen roll? 
Hemma. Fast egentligen spelar det väl ingen roll så länge hela familjen är med. 

Finns det något negativt du kan komma på med julen, i så fall vad?
Att andra människor ser den som något jobbigt och stressande. 

Har du någon gång känt att det blivit "för mycket" av julen?
Nope!

Håller du hårt på traditionerna eller börjar du "jula" när du känner för det?
Det finns vissa traditioner man inte får mess med. Men sedan gör jag också saker lite när jag får lust till det. Typ bakar lussebullar mitt i sommaren och lyssnar på julmusik i augusti.

Fira jul i stan eller på landet, vilket föredrar du?
Jag har aldrig firat på landet så jag vet inte men blir väl samma svar här som högre upp att det inte spelar någon roll så länge familjen är med. 

"Less is more" eller "More is more" när det gäller julpyntandet?
Hmm jag vet inte. Själv tycker jag att jag pyntar rätt så måttligt men andra hade nog inte hållt med!
 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Julen är här... nästan

Wow vad detta känns konstigt. Det var hundra år sedan jag skrev och sist sa jag att jag säkert skulle titta in då och då under lågsäsongen. Well, det hände ju inte. Faktum är att jag för första gången någonsin inte har tänkt speciellt mycket på julen under årets gång. Jag var väldigt stressad under förra terminen i skolan och våren och sommaren har bara varit så underbar att jag för första gången bara njutit av nuet och inte längtat livet ur mig som mamma skulle säga. 
 
Det som hänt under året är väl att jag blivit moster ännu en gång i mars åt lille Charlie, jag avslutade mitt näst sista år av utbildningen och tog en road trip i Kalifornien med Maja. Resterande saker är väl för omärkvärdiga för att ens komma ihåg haha. Dock har jag verkligen haft det bästa året någonsin än så länge. 
 
Mitt i pluggandet till en omtenta kom jag dock på att jag inte kollat in någon annan julblogg på hela året så jag gick in på julbloggar.se och blev inspirerad av er alla julälskare att dra igång saker även här. Trots att startskottet för bloggandet går nu kommer det bli lite sporadiskt till att börja med eftersom jag varit för upptagen med att njuta av denna fantastiska sommaren för att planera något juligt. Vanligtvis har jag en lång lista av vad jag vill blogga om och testa till jul vid det här laget men så är det tyvärr inte i år. Jag kommer skriva när lusten kommer och det sker något juligt. 
 
Själv hoppas jag vi kan få en liten dos sommar till innan vi får njuta av hösten fullt ut. Dock ser jag fram emot att höra från er alla glada igen och hoppas ni vill läsa om mina julpåhitt även i år.
 
 
Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp