Recept: Pumpapaj

Här kommer ännu ett recept som uppstod ur veckans pumpacarvings. Jag sa ju att jag använde mig av precis allt :) Låt mig säga hur gudomligt denna paj doftade när den stod i ugnen. Så juligt och mumsigt.
 
Du behöver:
 
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin (jag använde carlshamns mjölkfria för att göra pajen helt vegansk)
1-3 msk vatten
5,3 dl pumpapurré (köp färdig pumpapurré om du hittar det annars kan du ta pumpaköttet och slänga i en matberedare.
1 dl lönnsirap
0,5 dl mjölk
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen muskotnöt
1 nypa malen nejlika
1/2 tsk salt
3 msk majsstärkelse
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop margarinet (smöret), mjölet och vattnet till en pajdeg och tryck ut i en pajform. Grädda i ugnen i 10-15 min och ta ut och låt svalna. 
Sänk ugnen till 175 grader. Släng resten av ingredienserna i en matberedare och pulsera till en jämn konsistens. Häll ut i pajskalet och gräddda i ugnen i 60-65 min. Det är ok om pajen är lite dallrig när den ska ut. Låt stå tills den är helt avsvalnad. Gärna i kyl över natten. 
 
 
Jag avnjöt pajen med en klick sojagrädde airy.
recept | | En kommentar |
Upp