Den perfekta julstrumpan

Har ni julstrumpor? Jag tänker att det kanske är mer av en amerikansk tradition när en hänger strumporna vid den öppna spisen i väntan på tomten och sedan öppnar alla sina klappar på juldagsmorgonen. Även om vi inte har en öppen spis har vi alltid haft julstrumpor här hemma. Det ger oss något att se fram emot på julaftonsmorgon även om vi öppnar de flesta paketen under granen på kvällen. Det som brukar finnas i strumpan varierar från år till år men är vanligtvis någon choklad, läppsyl, godis, strumpor eller liknande. Jag tycker julstrumpan är en jättemysig tradition och även om "Tomten" (mamma/pappa) alltid fyllt våra strumpor fick jag förra året prova på det när jag fixade en julstrumpa till dem för första gången.
Därför tänkte jag nu skriva om saker en kan fylla julstrumpan med för att göra julmorgonen magisk.
 
  • Fuzzy socks. Ni vet vilka jag menar. De otroligt mjuka fluffiga strumporna som jag inte kan få nog av under de kallare månaderna. Jag bor praktiskt taget i dem.
  • Nagellack. 
  • Lush tvål. Förra året köpte jag små bitar av jultvål från Lush och lade en i allas julstrumpor. 
  • En tidning. Köp en tidning som du tror personen i fråga skulle gilla. Femina, Sköna Hem, Cosmopolitan whatever intresserar hen.
  • Choklad. I mean... yeah
  • Ett fint läppbalsam i bra kvalité.
  • Ett fint smycke.
Vilka användbara småsaker som helst funkar egentligen. Sedan måste en såklart anpassa det för personen en ska ge det till men detta är saker som jag anser den perfekta julstrumpan skulle kunna innehålla. 
 
 
Hem | |
#1 - - Mer jul - Lillie:

Vi har också alltid haft julstrumpor. Som barn var man ju helt lyrisk och jag kunde knappt sova på natten för jag vill bara springa ner till kakelugnen och titta i strumporna. En bonus var också att man fick äta chokladtomtar till frukost :)

Svar: Hahah visst! Minns att jag ett år var livrädd att öppna ögonen på morgonen av rädsla att råka se min julstrumpa. Mamma och pappa hade nämligen sagt att alla paket försvann om man tittade i strumpan innan klockan sju haha
mykindofchristmas.blogg.se

#2 - - bina:

Åååh jag köpte ett par julstrumpor till mig och min sambo för ett par år sen, för att ha endast som dekoration. Men i framtiden när vi har barn och hus (och förhoppningsvis öppen spis!) så vill jag ha någon sådan tradition med julstrumpor :)

Svar: Så fint det hade varit med en öppen spis med julstrumpor! Det är definitivt en framtidsdröm :)
mykindofchristmas.blogg.se

#3 - - Annie:

Jag har julstrumpor som dekoration. Det finns ju ingen annan här hemma som kan fylla den med saker... Men jag undrar om jag inte ska kolla med min familj (syrran eller mamma) om de är intresserade att göra ett julstrumpebyte - skulle vara jättemysigt att ha en fylld julstrumpa att kika i på julaftonsmorgonen!!

Svar: Gör det! Det är verkligen en jättemysig tradition :)
mykindofchristmas.blogg.se

#4 - - Josefine:

Åh vilka bra tips, tack! Mamma har alltid varit den som fixade strumporna till mig och min syster så i år tänkte jag fixa en till henne och pappa. :) Gör julfrukosten lite roligare.

Svar: Tack att du gillade det :) det är verkligen en mysig tradition!
mykindofchristmas.blogg.se

Upp