Recept: Gingersnap cookies

Jag lade upp ett recept på gingersnaps förra året men ville prova att göra dem veganska i år. Jag råkade ta i lite väl med melassen så ta det lite lugnt där eftersom det har en ganska stark smak haha.
 
Du behöver
 
4,7 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malda nejlikor
1,1 dl olja (jag annvände raps)
0,5 dl melass
0,5 dl mandelmjölk
2,3 dl farinsocker
1 tsk vaniljolja
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 176 grader. Rör ihop mjöl, bikarbonat, salt, ingefära, kanel och nejlikor. Ställ åt sidan. 
I en annan skål, vispa ihop melass, mjölk, farinsocker och vaniljolja. När det är välvispat häll i de torra ingredienserna och rör ihop med en sked. Ta ungefär en matsked deg och rulla till en boll. Om du vill kan du doppa dem i vitt socker för ett fint "skimmer". Platta till bollen lite när du doppar den i sockret innan du placerar den på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 12-15 min. Ta ut och låt svalna.
 
 
recept | |
Upp