Nyttiga, julkryddade chocolate chip cookies

Julen är en tid för dekadens och julgodis i alla dess former. Jag är inte en som tycker att man ska begränsa sig under juletider men någonstans mellan alla lussebullar och fudge kan det vara trevligt att veta att man får i sig något som faktiskt innehåller bra saker för kroppen. (Även om Tomten är söt känner jag inte helt för att vara lika stor som honom när december är över). Dessa kakor är perfekta för de som håller sig borta från konstgjorda ingredienser, gluten/mjölkallergiker, veganer eller bara de som vill ha en god kaka. 
 
Du behöver:
 
4,7 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1/2 mogen banan
5 rutor mörk choklad (enligt orginalreceptet, jag själv använde 100g av ekologisk mörk choklad utan mjölk)
1 msk mandelsmör (enligt orginalreceptet, jag själv använde ekologiskt jordnötssmör med 99,3% jordnötter, resten havssalt.)
1 msk agavenectar
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära (använd gärna färsk om du har tillgång till det)
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk kanel
1 nypa Himalayasalt eller havssalt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Mosa halva bananen (frys in resten till ex. nyttig glass) och hacka chokladen.Smält kokosoljan i en kastrull och blanda med agavenektarn. Häll sedan i kryddorna och saltet och låt stå på svag värme. I en separat skål blanda mandelmjöl och bakpulver. Tillsätt sedan nötsmör och oljeblandningen och rör ihop. rör sedan ned bananen och tillslut chokladen. Placera degen på en plåt (cirka 1 msk per kaka) och grädda i cirka 15 minuter.
 
 
 
Det är en väldigt spröd kaka till skillnad från en typisk chocolate chip cookie och känns mycket lättare att äta. För mig ersätter den inte en vanlig CCC men är väldigt god i sig själv och definitivt något för alla juliga chokladälskare.
recept | |
#1 - - Maries strålande jul:

Ser gott ut!

Svar: Tack :)
mykindofchristmas.blogg.se

Upp